İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu

Tarihçe

Okulumuz 1998 yılında ilköğretim olarak açılmış ve yeni bina yapılmasıyla eğitim-öğretime lise olarak devam etmiştir. İlk açıldığı yıl Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı olan okulumuz, 2009 yılında Arnavutköy'ün ilçe olmasıyla Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlanmıştır. Eğitim-öğretime Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak devam etmektedir.

2012 yılından önce okulumuz lise iken 2012 yılında 4+4+4 eğitim sisteminin gelmesiyle 2012-2013 eğitim-öğretim yılına Ayazma Ortaokulu olarak başlamış aynı yıl içerisinde Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu ismiyle Yunus Emre Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve İstiklal Mahallesi'nde ikamet etmekte olan öğrencilere eğitim-öğretim imkanı sağlamıştır. Halen bu binada eğitim-öğretim faaliyetleri devam etmektedir.

Okulun bahçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı spor salonu bulunmakta ve hizmet vermektedir.

Yayın: 16.02.2017 - Güncelleme: 20.11.2020 18:01 - Görüntülenme: 4576